Първоначално публикувано от svetlastf
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
пасажер без колан - да спра ли еърбеците?
Collapse
X
-
-
Мхм .. моята жена беше 2 пъти бременна досега и двата пъти си роди нормално, но почти не се е возела. Нали изключвам случаите, в които сме ходили по почивки, екскурзии и прочее, но това е било 2-3 пъти макс докато е траела бременността. Та в тези случаи тя се возеше винаги отзад ... полулегнала, щото и мойта не беше ИЧ малка тогава. Затова пък чаветата са ми живи и здрави сега и всички когато сме заедно в колата се возим само по правилата. Когато съм сам щуротии си правя .. признавам си, но винаги с колан. Тези картинки дето ги има по колите, където кошчето на бебето е в посока с/у движението напред и е задраскано и AirBag-а трябва да е изключен са го мислили много инженерчета. Така, че нема кво да го мислим и да го умуваме - гледаме картинките и по тях ..
Поздрави на всички настоящи и бъдещи татковциAlfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената
Comment
-
Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщениеМхм .. моята жена беше 2 пъти бременна досега и двата пъти си роди нормално, но почти не се е возела. Нали изключвам случаите, в които сме ходили по почивки, екскурзии и прочее, но това е било 2-3 пъти макс докато е траела бременността. Та в тези случаи тя се возеше винаги отзад ... полулегнала, щото и мойта не беше ИЧ малка тогава. Затова пък чаветата са ми живи и здрави сега и всички когато сме заедно в колата се возим само по правилата. Когато съм сам щуротии си правя .. признавам си, но винаги с колан. Тези картинки дето ги има по колите, където кошчето на бебето е в посока с/у движението напред и е задраскано и AirBag-а трябва да е изключен са го мислили много инженерчета. Така, че нема кво да го мислим и да го умуваме - гледаме картинките и по тях ..
Поздрави на всички настоящи и бъдещи татковциA20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Comment
-
Според мен ако трябва да погледнем по-отдалеч на нещата, катастрофи не стават всеки ден, но доста често се случва да се използват рязко спирачките или колана да се затегне. От тази гледна точка е по-безопасно бременната да се вози без колан. Изобщо в напреднала бременност е най-добре да не се пътува често. Твърдо съм против пътуването без колан, където и да се намирате в колата. Виж беговете дали ще работят е божа работа...
Comment
-
Първоначално публикувано от BO Покажи съобщениеАма тия лепенки със задрасканата въздушна възглавница няма нищо общо с темата бременна жена и колан.
Тези лепенки ги дадох като пример, че трябва да се спазват указанията на производителя. Наясно съм, че бременна жена и детско кошче(столче) са две различни неща апропо.
Коланът е задължителен и се поставя по този начин :
Колкото до еърбега :
http://www.babycentre.co.uk/x2201/is...ring-pregnancy
Аз лично не бих го спрял.Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената
Comment
-
Бояне,купувай на Ирена една карта за СКГТ и готово ,няма да я мислишFiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщениеБояне,купувай на Ирена една карта за СКГТ и готово ,няма да я мислишAlfa Romeo 145 1.9 JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщениеCode,винаги съм уважавал мненията ти както знам че си баща...тоест си возил бременна жена,но пишеш глупости без да се сърдиш.Значи от медицинска гледна точка,както и погледнато в закона жената е освободена от отговорност за колан.Дори и минимален натиск върху плода...минимален ..
може да доведе до изключително страшни увреждания на вече започмал да се развива плод!Да не споменавам за спонтанния аборт и опасносттааа за живота на жената.Натиск дори с ръка в точно определец място може да причони срезиозни травми и За майката и за плода.Не случайно за това и лекарите съветват родилки да ме пътуват,а ако е наложително да се използва и възглавница,какъо написх по-рано,но нещо не ме отразихте..както и да е.
Още нещо,чисто психологично,посегни на нременна жена и ще видиш че майчиният я кара да предпази утробата си дори и да вижда че ще я нараниш е лицето
Тоест,вероятноста да нарани плода е в пити по-малка от колкото да защити своето тяло.Има много описани сличай в медицината при които жената е в клинична смърт но плода е все още жив.
Тези неша които съм написал не са копирани от нетаДа са ми живи и здрави. Лирично отклонение
Така както си го написал излиза, че колана упражнява натиск при катастрофа, а без колан няма да има никакъв натиск. Аз съм катастрофирал с 15км в час без колан по времето когато никой не слагаше и си куцуках 2 месеца, ей така от няма нищо
Да се возиш без колан си е самоубийство за мен и точка.
sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
-
Първоначално публикувано от Max Покажи съобщениеПо-добре не!Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Явно момичето е в доста напреднала бременност. Със или без колан има рискове от различно естество. Решението е да се вози колкото се може по-рядко, само когато е наложително. В тези наложителни случаи аз лично като да кажем бъдеща майка някой ден, бих предпочела изключен еърбег и внимателно шофиране, ако не мога да се возя на задната седалка. Някой колега мисля беше написал вариант само на горната част от колана да минава през гърдите, а долната зад гърба за да не притиска корема, което мисля че е вариант в случая, поне ако не дай боже стане нещо ще я задържи на седалката. Стискам палци всичко да е наред!
Comment
-
Според мен колана за бременни е най малкия проблем.По скоро трябва да се коментира друсането и твърдото окачване на АлфитеЖена ми втория път когато е водих до майчин дом минах по бул.Прага и щеше да роди.
CUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500
Comment
-
Този проблем го имате само гъзарите с Ti-ките
Аз съм си хакнал даже и гуми 225/55/16 и няма никакво друсане. За сега сме с колан, но й е адски неудобно и я притиска. Лекаря каза да махнем колана и да се возим така, но ни е притеснено.
Проблема не ни е, че жената е голяма, а точно обратното - че е малка. И бидейки мъничка няма как колана да мине под коремчето, защото няма много място. под малка разбирам 162 см и 50 кила в седмия месец.няма вече Алфи, няма вече тръпка...
Comment
-
Що не пробвате да пуснете долната част зад гърба и (ако някой вече го е написал се извинявам за повторението) и да преметне горната част само, все ще е по-добре от колкото без хич, а няма да притиска корема изобщо.Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщениеЩо не пробвате да пуснете долната част зад гърба и (ако някой вече го е написал се извинявам за повторението) и да преметне горната част само, все ще е по-добре от колкото без хич, а няма да притиска корема изобщо.sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
-
Първоначално публикувано от code Покажи съобщениеТова за мен е най-сигурния начин да се обесиш при катастрофа по-скоро за свекърви може да се ползва
---------- Post added at 21:26 ---------- Previous post was at 21:25 ----------
Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщениеТози проблем го имате само гъзарите с Ti-ките
Аз съм си хакнал даже и гуми 225/55/16 и няма никакво друсане. За сега сме с колан, но й е адски неудобно и я притиска. Лекаря каза да махнем колана и да се возим така, но ни е притеснено.
Проблема не ни е, че жената е голяма, а точно обратното - че е малка. И бидейки мъничка няма как колана да мине под коремчето, защото няма много място. под малка разбирам 162 см и 50 кила в седмия месец.Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Comment
Comment